USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NAKLİYECİLERDEN EROĞLU’NA BÜYÜK TEVECCÜH

  NAKLİYECİLERDEN EROĞLU’NA BÜYÜK TEVECCÜH
11-03-2019 10:16
Google News

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, S.S.21 nolu Merkez Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi değerli üyeleri ile bir araya geldi.

Program da Başkan Eroğlu’na AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

Başkan Eroğlu kooperatif üyeleri ile buluşarak 5 yılda yaptıkları projeleri ve yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı.

Başkan Eroğlu, konuşmasında; “170 değerli üyesiyle Tokat’ımızda hizmet veren, siz değerli kamyoncu esnaflarımızın yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle ben işlerinizde hayırlar ve bereketler diliyorum. Bizler de şehrimizde sizlerle beraber bu şehrin daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyor, gayret ediyoruz. Şunu biliyoruz ki bu şehir esnafıyla, çalışanıyla ancak büyüyebilir. Yani siz büyürseniz bu şehir büyür. Siz gelişirseniz bu şehir gelişir. Biz Tokat’ın ticari hacmini ne kadar çoğaltırsak sizin de işiniz o kadar çoğalır. Aksi takdirde ticari hacim azaldıkça sizlerin de işinde bir gerileme olur. Onun için inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Tokat’ta işiyle, aşıyla, ticaretiyle hep beraberce birlikte yaşayacağız. Bununla beraber bildiğiniz gibi 31 Mart seçimleri var. 31 Mart’ta siz, sizlere hizmet edecek insanı seçeceksiniz. Bizim de 5 yıldır tek derdimiz sizdiniz, tek derdimiz şehrimizin daha da büyümesiydi. Bu doğrultuda da çalıştık çabaladık. Ben bu şehrin evladıyım. 5 yılda bir tecrübe elde ettik. Bu şehrin nelere ihtiyacı olduğunu en iyi bilenlerden birisiyim. Çünkü ben bu sokaklarda büyüdüm. Ben esnaf çocuğuyum. Babam esnaflık yaparak bizi bu günlere getirdi. Sizler de bizleri tanıdınız. Biz atıp tutan, boşa vaatler veren bir insan değiliz. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız öğütle, partimizin çizgisinde yapacağına söz veren, sözünün eri, atmayan yapan bir anlayışla işlerimizi yaptık. Benim 61 proje sözüm vardı. Hamd olsun bugün 91 projeyi beraberce ürettik. Cumhurbaşkanımız destek verdi ürettik, siz destek verdiniz, yardım ettiniz ürettik. Hep beraberce bütün bu çalışmaları birlikte beraber yaptık” dedi.

 

“71 TANE PROJE İLE ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAĞIZ”

Başkan Eroğlu, yeni projelerinin Tokat’a değer katacağını belirterek; “Şimdi diyoruz ki daha güzel işler yapalım. 71 tane proje ile şehrimize değer katalım istiyoruz. Önümüzdeki 71 projeden yerel kalkınma ve istihdam başlığı bizim için önemli. Yani diyoruz ki önce iş, aş, kalkınma. Bakın son 5 yılda Tokat’ımıza 7 tane fabrika geldi. Bu yeni fabrikalarda 4 bine yakın insan iş sahibi oldu, aş sahibi oldu. Şimdi diyoruz ki inşallah vekillerimizle birlikte gideceğiz, İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den yeni yatırımcıları Tokat’a getireceğiz. 5 bin insana daha istihdam sağlama hedefi koyuyoruz. Biz, iş sahası oluşturalım, istihdam sahası oluşturalım istiyoruz. Bakın boş konuşmuyoruz. Yaptık diyoruz. 4 bin insana iş kapısı bulduk, şimdi 5 bin kişiye daha iş ve istihdam oluşturalım diyoruz. Tokat’ı Türkiye’nin en önemli 10 tane tarım şehrinden birisi yapalım diyoruz. Tokat’ın bu potansiyeli var. Tokat’ın hayvancılık konusunda da ciddi anlamda bir potansiyeli var.Öte yandan dışarıdan insanların Tokat’a gelmesini, gezmesini sağlayalım, turizm atağı yapalım da Tokat’ın tarihini, kültürünü insanlar görsün diyoruz. Bunun yanında belediye olarak iş atölyeleri kuracağız. İlk etapta 300 kişiye yeni istihdam yaratmak için bu atölyelerde çalışacağız, iş üreteceğiz. Şehirleşme bizim için diğer önemli konu. Tokat’ımızın 42 tane mahallesi var. Bunların yaklaşık 8-9 tanesi şehirleşme bekleyen, kentsel dönüşüm bekleyen mahalleler. Şimdi bir yatırım yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla da konuştuk. Şimdi Kaledibi kentsel dönüşümünü başlatıp, Sulusokak’ta da bir kentsel dönüşüm çalışmasını Nisan’dan itibaren çalışmalara başlıyoruz. Böylece şehirleşme ile şehrimize güzellikler katmanın derdindeyiz. Gümenek’i millet bahçesi yapıyoruz. Topçam’ı uluslar arası yarışların yapıldığı önemli bir merkez yapıyoruz. Yani bizim derdimiz şehrimiz. Bizim işimiz çalışmak. Biz diyoruz ki işimiz hizmet, gücümüz millet. İnşallah bu anlayışla yeniden yola revan olacağız. Allah’ın izniyle, sizlerin desteği ve duasıyla da 31 Mart’ta çok büyük bir zaferle Tokat’ta biz başarıya ulaşacağız” diye konuştu.

 

“TARIMA VERİLEN DESTEKLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Eroğlu’nun ardından konuşma yapan Milletvekili Mustafa Arslan, AK Parti iktidarı döneminde yapılanları anlatarak, beka konusuna vurgu yaptı.

Arslan; “Başkanımız geçtiğimiz 5 yılda çok güzel hizmetler yaptı. İnşallah bundan sonraki dönemde de çok iyi işler yapacak. Başkanımızın yaptıkları yapacaklarının teminatı diyoruz. Kendisi 71 tane proje açıkladı gerçekten projelerin hepsi birbirinden kıymetli, güzel ve Tokat’ı ileriye taşıyacak projeler. Biz burada tarıma verilen destekleri çok önemsiyoruz. Tokat bir tarım kenti. Merkezi hükümet olarak tarıma daha fazla destek vereceğiz. Tokat’taki bütün ovalarımızı arazi toplulaştırması programına aldırdık. Bunun yanında seracılıkla ilgili çalışmalarımız var.ganize tarım bölgelerimizle ilgili çalışmalarımız var. Bir de üretim tesisleri ile ilgili çalışmalarımız var. Kelkit Vadisinde Reşadiye’den tutun Erbaa’ya kadar güneye bakan bütün yamaçlardakiman vasfını kaybetmiş arazilere ceviz ve bademmanı yapacağız. Bu şehrimizin kalkınması için çok önemli. Geçtiğimiz 16 yılda neler yaptığımıza kısaca bakacak olursak. Bizden önceki 80 yılda yapılan hizmetlerin kat be katını hizmet olarak vatandaşımıza sunduk. Hastaneler, köprüler, yollar, eğitim tesisleri yaptık. Bütün şehirlere üniversiteler yaptık. Gaziosmanpaşa Üniversitemizin 32 bin tane öğrencisi var. Bu sayı biz iktidara geldiğimizde sadece 8 bindi. Biz iktidara geldiğimiz zaman vergi gelirlerimizin yüzde 85’i faize gidiyordu. Yani bir esnaf kazandığı paranın yüzde 85’ini faize veriyordu, yüzde 15’iyle de cari harcamalarını karşılamaya çalışıyordu. Böyle bir hükümet ayakta kalabilir mi ? Biz uygulamadığımız mali uygulamalarla bu rakamı yüzde 11’e düşürdük. Biz iktidara geldiğimiz zaman Tokat’ın hastanelerinin toplamında bin 300 yatak vardı. Bugün bu sayı 2 bin 250 yatağa ulaştı. Şehrimizde 5 tane ambulans vardı bugün 65 tane ambulansımız var. 26 kilometre bölünmüş yolumuz vardı bugün 256 kilometre bölünmüş yolumuz var. Ancak biz yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Biz, kendimizle yarışıyoruz. Her şeyin daha güzelini yapacağız ve hizmetlerimizi daha ileriye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

 

VEKİL ARSLAN’DAN BEKA VURGUSU

Arslan sözlerinin devamında; “Memleketimizin karşı karşıya kaldığı beka sorununu söylemezsek, bu soruna değinmezsek eksik konuşmuş oluruz. Gerçekten Türkiye bir beka sorunu ile karşı karşıya. Cumhur İttifakında Sayın Devlet Bahçeli de bu hususu gündeme getiriyor, Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı hususu gündeme getiriyor. Türkiye’nin çevresi kuşatılmış durumda. Türkiye’nin çevresinde bir ateş yumağı var. Suriye, Irak, Libya, Mısır yani Ortadoğu’da sıkıntılarla karşı karşıyayız. Suriye ve Irak 3’e bölündü. Bizim ülkemize de yapılmak istenen de bu. Bunun için iki lider bir araya geldi ve Cumhur İttifakı oluşturuldu. Gerçekten büyük bir tehli-kevar. biz bu tehlikeleri hep birlikte yaşadık. 2013 yılının Mayıs ayında biz IMF’ye olan borcumuzu ödedik. 2013 yılının Mayıs ayındaki enflasyonanı Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en düşük enflasyonanıydı. Ülkemizin ayağa kalktığını gördüler, saldırmaya başladılar. Gezi olaylarıyla başlayan hadise devam ediyşu anda. Bundan sonra planlanan hadise doların 7 buçuk liraya çıkarılmasıydı. 15 Temmuz’da memleketimizi bölmek istediler. Bunu başaramadılar. Dolar ve kur atağı yapmaya kalktılar. Biz bu saldırıları hafif hasarlarla atlattık. Bu millet AK Parti ile kendisini yönetiyor. Bu millet nasıl istiyorsa bu memleket öyle yönetildi. Bundan sonra da öyle olacak. Biz bunlara fırsat vermeyelim. Her seçim Türkiye için hayati öneme sahip. Yerel seçimlerde de son düzlükteyiz.2023 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu seçimden daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Başkanımızı bu seçimde yüzde 60 ile seçmemiz lazım. Biz birlik beraberlik içerisinde olursak içerideki ve dışarıdaki hainlerin hepsi bir araya gelse bize bir şey yapamazlar” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42